Juhlatila Tampereella

Historia

Arkkitehti Bertel Strömmerin suunnittelema talo on valmistunut v. 1950. Talo rakennettiin alkujaan seurakuntalaisten kokoontumis- ja jumalanpalvelustilaksi työnimellä ” Itäisten kaupunginosien seurakuntatalo”. Parisen vuotta talon nimenä oli Tammelan seurakuntatalo, mutta muutettiin vuoden 1953 alussa voimaan tulleen uuden seurakuntajaon myötä Kalevan seurakuntataloksi. Sittemmin Kalevan kirkon valmistuttua v. 1966, jumalanpalvelustoiminta keskittyi sinne ja talo jäi seurakunnan monipuolisen muun toiminnan käyttöön.

 

Talon yhteiset tilat käsittivät seurakuntasalin oheistiloineen, sakastin, viisi kerhohuonetta, kaksi keittiötä ja viisi asuinhuoneistoa. Myöhemmin kahdesta ensimmäisen kerroksen asunnosta tehtiin kerhohuone ja diakoniatyön vastaanottotilat.

 

Talo siirtyi perustetun asunto-osakeyhtiö Strömmerinhovin omistukseen 26.6.2013. Talossa on nykyisin viisi asuinhuoneistoa vintti- ja kellaritiloineen. Salin nimeksi tuli Kalevasali, jota vuokrataan halukkaille erilaisiin juhliin ja kokoontumisiin.